Други анализи

35.00 лева   Селен

55.00 лева   Фекален калпротектин (Calprotectin) -

Описание: 

Чувствителен маркер за чревно възпаление, но не уточнява причините за него/улцерозен колит, болест на Крон, инфекциозен ентероколит, девертикулит, възпаление на червата, причинено от прием на нестероидни противовъзпалителни медикаменти, полипи. Маркер, показващ обострянето на чревните заболявания, като ХУК и болест на Крон.

20.00 лева   b-crosslaps, в серум

Описание: 

Маркер за костно разграждане.Високи нива се срещат при повишена костна резорбция.Препоръчва се да се изследва за ефект от антирезорбтивната терапия с бифосфонати или хормонозаместителна терапия при остеопороза.

25.00 лева   N-MID остеокалцин (Оsteocalcin)

Описание: 

Маркер за костообразуване.

23.00 лева   Изследване за Таласемия (Thalassemia)

Описание: 

Изследване за вродена хемолитична анемия.

25.00 лева   25-OH-Витамин D3 (25-OH Vitamin D)

Описание: 

Витамин D е мастно разтворим витамин. Той е тясно свързан с обмяната на калция и фосфора в организма и правилния строеж и състав на костите. Синтезира се в кожата под действието на слънчевите лъчи.

25.00 лева   Витамин В12 (Vitamin B12)

Описание: 

Витамин B12 е водноразтворим витамин, отговорен за правилното функциониране на мозъка, нервната система и за формирането на червените кръвни клетки.

20.00 лева   Фолиева киселина

Описание: 

Фолиевата киселина е известна още като витамин B9. Участва в синтеза на нуклеотидите и метаболизма на аминокиселините. Особено важна е през периоди на бързо клетъчно делене и растеж, например в ранно детство и по време на бременност (участва във формирането на нервната система на плода). При дефицит на фолиева киселина се развива анемичен синдром.

22.00 лева   Феритин (Ferritin)

Описание: 

Феритинът е основна форма на съхраняване на резервното желязо в човешкия организъм.

18.00 лева   Инсулин (Insulin)

Описание: 

Инсулинът се синтезира от бета клетките на панкреаса и най-общо стимулира процесите на изграждане и подтиска процесите на разграждане. Основото му въздействие е съсредоточено върху черния дроб, мастната тъкан и мускулите. Неговата водеща функция е понижаването на кръвната захар. Изследва се при пациенти със захарен диабет, някои тумори (инсулином на панкреаса) и др.

25.00 лева   Тропонин I (Troponin I)

Описание: 

Изследването на тропонин се провежда в някой от следните случаи: да се определи дали имате инфаркт на сърцето или нестабилна ангина пектурис. Симптомите на тези заболявания са болки в гърдите, затруднено дишане, гадене, потене, нарушение в ЕКГ; да се провери за увреждане на сърцето след провеждане на байпас; да се определи дали проведена терапия – перкутанна коронарна интервенция, тромболиза са довели до успешно възстановяване на кръвообращението в коронарните артерии.

24.00 лева   Валпроева киселина (Valproic acid)

22.00 лева   Химичен анализ на бъбречен конкремент

25.00 лева   Спермограма

Описание: 

Спермограмата дава информация за броя и качеството на сперматозоидите. Едно от първите изследвания, които се правят, за да се установи причината за стерилитет при мъжете.

13.00 лева   Простатен секрет

27.00 лева   Тест наркотици – AMP., COC., THC., MET., MOP., и BZD

16.00 лева   Общи имубоглобулини IgE

Описание: 

IgE антителата се откриват в белия дроб, кожата, лигавиците. Високи стойности се откриват при алергични реакции към субстанции като полени, животински материи, спори на гъбички, мляко, медикаменти и др.

9.00 лева   Имуноглобулин M (IgM)

Описание: 

IgM антителата са първите, които се образуват в отговор на инфекция. Те могат да подпомогнат унищожаването на чуждите субстанции от други клетки на имунната система. Високи стойности на показателя свидетелстват за вътреутробна инфекция с рубеола, токсоплазмоза, сифилис и др.

9.00 лева   Имуноглобулин G (IgG)

Описание: 

Единственият имуноглобулин, който преминава през плацентата и е отговорен за предпазването на новороденото от инфекции в първите месеци от живота му. Повишените стойности са свързани с миелом, хронични инфекции, чернодробни заболявания, ревматоиден артрит и др.

9.00 лева   Имуноглобулин А (IgA)

Описание: 

Повишените стойности са свързани с миелом, хронични и подостри инфекции, първична билиарна цироза, алкохолизъм и др. Понижените стойности са свързани с вроден дефицит, прием на медикаменти, късна бременност и др.

5.00 лева   Окултни кръвоизливи -

Описание: 

Тест за откриване на кръв в изпражненията.

18.00 лева   C-пептид (C-peptide)

Цените са валидни за Варна

*СМДЛ “Сити Лаб” си запазва правото за промяна на цените по всяко време.

**СМДЛ "Сити Лаб" не носи отговорност за забавяне на резултатие при възникване на форсмажорни обстоятелства.