СМДЛ „Сити Лаб“ стартира кампания „Не е срамно да знаеш“ за изследване за ХИВ и СПИН

По повод предстоящото отбелязване на Световния ден за борба с HIV, лаборатория „Сити лаб“ организира едномесечна кампания под надслов “Не е срамно да знаеш”, която ще продължи от 20 ноември до 20 декември.

Ние, от лаборатория „Сити лаб“, държим да предоставяме винаги най-доброто на нашите пациенти и да бъдем в крак с новите технологии. От този месец „Сити лаб“ е единствената лаборатория във Варна, която може да предложи на пациентите си последна генерация изследване за HIV.

slide-one

Класическото изследване HIV 1/2, следи за наличието на антитела, които организмът изгражда в рамките на 3 до 6 месеца след заразяване с инфекцията. Това прави възможността за фалшиво-отрицателен резултат преди изтичане на 6 месеца от заразяването значително по-голяма.

За разлика от тях, комбинираният тест от четвърто поколение, което Ви предлага лаборатория „Сити лаб“, изследва за наличие както на образувани от тялото ни антитела за борба с вируса, така и за специфичния за вируса p24 антиген. P24 антиген представлява структурен протеин, изотоп на вируса, изграждащ основата му, който се наблюдава във висока концентрация през първите няколко седмици след заразяването. Това позволява значително по-ранна диагностика на заразяване (до 2 седмици от предполагаемия контакт), преди организмът да е изработил антитела срещу инфекцията.

Ранната диагностика, която позволява новия тест, спомога за своевременното лечение на инфекцията, преди да са се развили усложненията на СПИН. Изследването е единствено кръвно.

За периода на кампанията, новия тест за антеген и антитяло, ще се предлага на цената на стандартния тест HIV 1/2 от 15 лв.

Заповядайте при нас, за да получите най-доброто, което могат да предложат днешните технологии за ранно установяване на вируса на HIV.